dr_Andrew-Taylor-Still

L’osteopatia apareix a finals del segle XIX a l’Estat de Missouri, als EUA, de la mà del Dr. Andrew Tylor Still (1828-1917) considerat el pare de l’osteopatia. El Dr. A. T. Srill, desenganyat de la medicina que es practicava en la seva època va inventar una nova filosofia i enfocament terapèutic basats en principis naturals (vegeu els Principis Osteopàtics). El fet que l’osteopatia fos efectiva, va fer que es popularitzés ràpidament. L’any 1892 es funda a Kirksville (Missouri), la American School of Osteopathy, la primera escola de metges i metgesses osteòpates. Després van aparèixer altres escoles als EUA, a Anglaterra (1917) i progressivament a la resta del món.Als Estats Units, l’osteopatia va ser acceptada a tots els estats com una medicina de ple dret, de manera que els metges osteòpates, gaudeixen dels mateixos drets que els metges al·lòpates.

Tot i que literalment la paraula “osteopatia” vol dia, patiment, disfunció de l’òs, A.T.Still es referia al patiment de l’estructura. L’estructura entesa com a la nostra part matèrica, formada per tots els nostres líquids i tots els nostres teixits, des dels més densos com les dents fins als més líquids com la sang. Qualsevol disfunció que hi hagi en aquests teixits, és susceptible de patir una lesió “osteopàtica”, és dir una pèrdua de moviment, i convertir-se la zona “un camp sec”, tal com deia el Dr. A. T. Still, és a dir, sense una irrigació adequada.

L’osteopatia neix i es transmet com una medicina a través del tacte, tant per diagnosticar com per tractar. Els osteòpates treballen fonamentalment amb les seves mans.

La medicina osteopàtica del Dr Still es basava en l’anatomia i la fisiologia. Actualment un osteòpata format ha de tenir coneixements d’anatomia, fisiologia, embriologia, psicologia, a part de la metodologia, diagnosi i de les tècniques de tractament pròpies de l’osteopatia.

En el nostre país les formacions regulades de l’osteopatia, impliquen haver fet abans, estudis de diplomatura o de grau en Ciències de la Salut i després un màster d’Osteopatia (entre 2 i 6 anys segons les escoles).